فعّال بودن دانشآموزان در امر یادگیری، آنان را در مسیری از حرکت و فعّالیّت قرار میدهد. فراگیران در ضمن این فعّالیّتها با مشکلاتی مواجه میشوند و ناچار خواهند بود که در جهت رفع این مشکل، کنجکاوانه مراحل پیشرفت کارها را بررسی نمایند و راهحلهای تازه و خلّاقی را تجربه کنند که این امر موجب یادگیری آنان در درس مورد نظر میشود.
مفاهیم ریاضی، یکی از اثر بخشترین و کارآمدترین مواد درسی میباشد. ریچارد کورانت، در این زمینه میگوید: «ریاضیات یکی از عالیترین تراوشهای اندیشهی آدمی است که منعکس کنندهی ارادهی انسان و نشان دهندهی سیر عقلی و میزان علاقهی بشر به کمال و زیبایی است.» نقش بنیادی علم ریاضی در پیشبرد سایر علوم و فنون نیز مورد پذیرش همگان است، به طوری که نرسیدن به اهداف آموزشی درس ریاضی موجب ضعف، ناتوانی و دست نیافتن به اهداف مربوط به پیشرفت علوم و فنون دیگر خواهد بود.[1]
با توجه به مطالب یاد شده، آشکار میگردد که نقش و جایگاه درس ریاضی در زندگی انسان دارای اهمیت بسیاری است. اما سؤال این است که، چرا فقط معدودی از معلمان و دبیران در صدد رفع مشکلات ریاضی دانشآموزان هستند؛ در صورتی که نتایج ارزشیابی درس ریاضی اغلب فراگیران رضایت بخش نمی باشد! به راستی چرا اکثر فرهنگیان از انجام پژوهش در این زمینه تردید دارند؟
در همین راستا مولف که خود مدرس دورههای ضمن خدمت درس اقدام پژوهی می باشد، به دنبال پاسخی برای یافتن سوال مورد نظر بود و پس از مصاحبه با بسیاری از فرهنگیان مقاطع مختلف تحصیلی در نواحی چهارگانه استان قم به این نتیجه دست یافت که بسیاری از فرهنگیان به پیشینهی عملی تحقیقات درس ریاضی دسترسی نداشتهاند، بنابر این از انجام پژوهش در این زمینه امتناع میورزند.
بر این اساس، کتاب حاضر مجموعهی اقدام پژوهیهای درس ریاضی فرهنگیان استان قم از دوره اول تا دوره شانزدهم است و هدف آن، علاوه بر آشنایی بیشتر پژوهشگران با پیشینههای عملی تحقیقات درس ریاضی، فراهم آوردن بستری مناسب جهت سهولت دستیابی به راهکارهای اجراشده در این نوع پژوهش نیز میباشد.
با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.